Виплати для переселенців: в Кабміні назвали кількість ВПО, які отримують гроші

У липні поточного року компенсацію на проживання було нараховано понад 1,2 млн внутрішніх переселенців. Загалом сума виплат становила більш ніж 2,8 млрд грн, повідомляє прес-служба Мінреінтеграції.

Яку допомогу наразі отримують ВПО?

У міністерств повідомили, що йдеться про щомісячні виплати внутрішнім переселенцям з державного бюджету на проживання. Вони становлять 3 тис. грн для дітей та осіб з інвалідністю, а також 2 тис. грн для інших категорій ВПО.

У другому періоді поточного місяця виплати ВПО було профінансовано загалом на понад 90 млн грн – фінанси пішли на фінансування проживання більш ніж 12 тис. внутрішньо переміщених осіб. Сюди входять й ті ВПО, які не отримали призначену фіндопомогу на проживання у першому виплатному періоді липня.

Варто зазначити, що минулого року допомогу на проживання на загальну суму 73,2 млрд грн було виплачено більш ніж 2,5 млн внутрішніх переселенців.

З 1 березня виплати продовжено на шість місяців в автоматичному режимі автоматично особам, які втратили працездатність. Зокрема, до них належать пенсіонери, особи з інвалідністю I та II груп, тяжкохворі діти, а також діти-сироти, позбавлені батьківського піклування, а також батьки-вихователі та прийомні батьки.

Нагадаємо, розмір пенсії в Україні напряму залежить від стажу та заробітної плати. За умови отримання мінімалки та наявності достатньої кількості стажу (35 років) розмір пенсії не дотягне навіть до 2,5 тис. грн.  

До слова, деякі українські пенсіонери мають право на отримання вікових компенсаційних доплат, але є деякі умови.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *