Спалили 15 автівок військових: в Одесі затримано шість молодиків

В Одесі затримано шість молодиків, які підозрюються у підпалі 15 автівок військових – наймолодшому з них лише 18 років. Подробиці повідомляє прес-служба Одеської обласної прокуратури.

Вдень працювали кур’єрами доставки їжі, а вночі – палили авто

Слідство встановило, що всі затримані особи працювали кур’єрами доставки їжі. Завдання на підпали авто військових їм надходили від представників спецслужб РФ в Telegram – за кожне авто зловмисникам обіцяли велику нагороду, проте насправді платили лише від 5 до 8 тис. грн.

Затриманий в Одесі палій авто / Фото: Одеська облпрокуратура

Затримані молодики працювали по одному або в парах – вони підшукували автівки військових, фотографували його та відправляли знімки “замовнику”. Після погодження вони обливали автівки легкозаймистою речовиною в нічний час та підпалювали, а весь процес знімали на відео.  

Спалені автівки військових в Одесі / Фото: Одеська облпрокуратура

В рамках розслідування було встановлено, що з червня по липень цього року затримані підпалили 15 автомобілів військових. Під час обшуків у них було вилучено телефони, ємності із легкозаймистою сумішшю, а також банківські картки, на які росіяни надсилали їм гроші.

Нагадаємо, Служба безпеки України затримала трьох чоловіків у Харківській та Рівненській областях, які виявилися диверсантами ФСБ Росії.

До слова, російські військові після демобілізація стають нікому не потрібними. Ми писали про один з показових випадків у тимчасово окупованому Донецьку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *