Як реєстр лудоманів виріс за 2024 рік: тривожні цифри

Наразі у Реєстрі лудоманів за інформацією Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей (КРАІЛ) перебуває більш ніж 7,8 тис. українців. За поточний рік їхня кількість збільшилася вдвічі, повідомляє Opendatabot.

Як змінюється кількість лудоманів у Реєстрі?

Найбільше лудоманів було додано до Реєстру у квітні – тоді їх побільшало на 10 041 особу, а загалом за перше півріччя цього року їх додалося 4 585 осіб. Примітно, що у квітні 99% лудоманів внесли себе до Реєстру самостійно.

Кількість людей з ігровою залежністю, яких було виявлено цього року, на 18% перевищує загальні показники за попередні 2,5 роки. Кожного місяця Реєстр стає більше на 760 осіб – у 2023 році цей показник дорівнював 115 особам, а у 2022 році – лише 26.

За весь час існування Реєстру лудоманів з нього було виключено 582 особи, з яких 71% – у поточному році. Опинитися у ньому можна у трьох випадках:

  • за рішенням суду;
  • на підставі самостійного подання заяви на обстеження;
  • за рішенням КРАІЛ, підставою для якого є заява щодо обмеження від родичів.

99% усіх лудоманів опинилися у Реєстрі на підставі заяви про самообмеження, ще 1% було внесено на підставі рішення КРАІЛ. За рішенням суду жодної особи не було внесено до Реєстру.

Нагадаємо, парламент ухвалив внесення змін до Податкового кодексу щодо підвищення акцизів на пальне – перше підвищення відбудеться вже 1 вересня поточного року.

До слова, через дефіцит електроенергії в Україні можуть подорожчати деякі категорії продуктів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *