Пенсії зросли одразу на 6 тис. грн: хто в Україні отримав величезну надбавку до виплат

У деяких українських пенсіонерів виплати зросли аж на декілька тисяч гривень. Про те, кому пощастило отримувати значно більше грошей, пише видання “Обозреватель” із посиланням на дані ПФУ.

Пенсія деяких громадян тепер перевищує 100 тис. грн на місяць

Видання пише, що йдеться про суддів – з 1 січня до 1 червня поточного року їхня пенсія з 99,8 тис. грн підскочила до 105,6 тис. грн на місяць. Дана категорія громадян є єдиною серед українських пенсіонерів, чиї виплати перевищують середній показник по країні в десятки разів.

Згідно із даними Пенсійного фонду, середня пенсія в Україні станом на червень поточного року становить 5,8 тис. грн ( в січні було 5,№ тис. грн).

Зазначається, що 6,33 млн українських пенсіонерів з  загальної їхньої кількості у 10,2 млн отримують пенсію, меншу за 5 тис. грн. Пенсіонерів, виплати яких перевищують 5 тис. грн, налічується 3,9 млн. Таким чином, 61,7% пенсіонерів у нашій країні отримують виплати, які є значно меншими за фактичний прожитковий мінімум.

Нагадаємо, розмір пенсії в Україні напряму залежить від стажу та заробітної плати. За умови отримання мінімалки та наявності достатньої кількості стажу (35 років) розмір пенсії не дотягне навіть до 2,5 тис. грн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *