РФ вистачить лише на місяць: командувач Нацгвардії зробив гучну заяву щодо війни

Олександр Півненко, командувач Нацгвардії України, переконаний, що війська країни-агресорки за місяць-півтора стануть в оборону, оскільки не зможуть штурмувати одразу на багатьох напрямках. Про це він сказав в інтерв’ю Укрінформу.

Окупанти на межі виснаження і ЗСУ мають цим скористатися

Півненко підкреслив, що наступальні можливості росіян не безмежні, до того ж вони зазначають серйозних втрат у війні. За його словами, вже за місяць-півтора вони обов’язково стануть в оборону, оскільки не зможуть вести активні наступальні дії одразу на кількох напрямках.

За цей час, наголосив командувач Нацгвардії, ЗСУ мають сформувати та підготувати підрозділи. Він також додав, що українські військові мають шукати слабкі місця ворога та обходити сильні.

Окрім того, Півненко відповів на питання щодо покращення ситуації з фортифікаціями в нашій країні, що підтверджують західні аналітики. Він наголосив, що при ухваленні рішення стати в оборону необхідно зариватися, причому “робити це капітально”.

Він підкреслив, що слід постійно розвиватися, і додав, що найважливіше зараз – це підготовка та розвиток навчальних центрів. Півненко також зазначив, що дуже важливо закуповувати озброєння, військову техніку, а також виробляння Україною військової техніки, безпілотників, бронетехніки, засобів протиповітряної оборони, ПЗРК та боєприпасів.

Нагадаємо, основною проблемою бронювання працівників підприємств є те, що роботодавці приймали військовозобов’язаних на роботу без військово-облікових документів.

До слова, українці призовного віку, які перебувають за кордоном, мають оновити свої дані у дипломатичних установах України. Ми писали про те, що їм загрожує за порушення вимог.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *