Світла в Україні побільшає: з ремонту виведено ще один атомний енергоблок

У деяких регіонах України ситуація зі світлом покращилась через те, що на одній з АЕС з ремонту виведено один з енергоблоків. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Міненерго.

Енергоблок зменшить дефіцит та вплине на стабільність у системі

Зазначається, що до енергетичної системи нашої країни на одній з АЕС після завершення планового ремонту було підключено один з енергоблоків. Енергетики наголосили, що це позитивно вплине на стабільність енергетичної системи країни та призведе до зменшення дефіциту електроенергії.

У повідомленні також нагадали, що дефіцит в енергосистемі України спричинений масштабними атаками російських окупантів. Зокрема, РФ вісім разів атакувала енергетичну систему нашої країни, що спричинило необхідність введення обмежень та застосування графіків.

Внаслідок підключення атомного енергоблоку сьогодні, 24 липня, у західному та частково південному регіонах України обмеження діятимуть з 18:00 до 24:00. В інших регіонах нашої країни обмеження будуть діяти протягом всього дня – з 00:00 до 24:00.

До слова, мешканцям Києва доведеться викласти до 30 грн/кВт електроенергії за умови використання альтернативних джерел живлення у багатоповерхових будинках.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *