Ситуація зі світлом в Україні покращилася: Міненерго назвало причини

В Україні останнім часом ситуація зі світлом змінилася у кращу сторону. Причина полягає у погодних умовах – останніми днями спека спадає, повідомив в етері телемарафону заступник міністра енергетики Микола Колісник.

Чотири черги та аварійні графіки в минулому

Колісник нагадав, що нещодавно в Україні були чотири черги відключень електроенергії та аварійні графіки вимкнень світла з об’єктивних причин. Поліпшення ситуації насамперед пов’язане з покращення погодних умов в країні, оскільки спека за наявними прогнозами спадає. Також ситуація покращилася і через особливості ремонтних кампаній в умовах генерації.

Водночас заступник міністра попередив про можливість нових обстрілів російськими окупантами об’єктів цивільної енергетичної інфраструктури. Колісник зазначив, що наразі дефіцит є наслідком обстрілів, а саме восьми комплексних атак на енергооб’єкти країни. За його словами, дефіцит генерації складає 9 гігават, що є “досить значним об’ємом”.

До слова, мешканцям Києва доведеться викласти до 30 грн/кВт електроенергії за умови використання альтернативних джерел живлення у багатоповерхових будинках.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *