“Укренерго” збільшило час відключень: стала відома причина

Укренерго” повідомило про збільшення часу відключень через вихід з ладу обладнання. Про це йдеться у повідомленні прес-служби компанії.

В яких областях застосовано більше відключень?

У повідомленні зазначається, що дефіцит в енергосистемі залишається високим через перевищення у багатьох регіонах температури повітря у +30°C. Окрім того, через вихід з ладу обладнання на двох енергооб’єктах, у період з 08:00 до 22:00 діють чотири черги відключень у Києві, Київській, Кіровоградській, Черкаській, Дніпропетровській, Чернігівській, Донецькій, Житомирській, Запорізькій, Харківській, Сумській та Полтавській областях.

“Укренерго” зазначає, що в інших областях країни обмеження споживання діють згідно з затвердженим розкладом:

  • 16:00 – 22:00 – діють чотири черги відключень;
  • інші години – діють три черги.

Варто нагадати, що українцям задля запобігання новим відключенням варто економно споживати електроенергію. Після ввімкнення світла не слід одразу вмикати в мережу всі гаджети та користуватися потужними приладами.

До слова, мешканцям Києва доведеться викласти до 30 грн/кВт електроенергії за умови використання альтернативних джерел живлення у багатоповерхових будинках.

Нагадаємо, спека в Україні вже найближчими днями спаде, внаслідок чого навантаження на енергосистему країни зменшиться та її робота дещо нормалізується.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *