Коли покращиться ситуації зі світлом: Держенергонагляд обнадіяв українців

Спека в Україні вже найближчими днями спаде, внаслідок чого навантаження на енергосистему країни зменшиться та її робота дещо нормалізується. Про це йдеться у заяві голови Держенергонагляду Руслана Слободяна в етері телемарафону.

Яких змін зі світлом слід чекати українцям?

Слободян розповів, що ситуація покращиться, у першу чергу, у зв’язку із нормалізацією температурних режимів, які наразі перевищують кліматичну норму. Він підкреслив, що як тільки вони наблизяться до норми, на громадян чекає очікуване зниження обсягів запроваджених графіків.

Очільник Держенергонагляду також зазначив, що станом на зараз аварійно-відновлювальні роботи проводяться цілодобово, що також позитивно вплине на графіки відключень. Він також висловив сподівання, що ситуація покращиться вже найближчим часом, проте більш детальних планів з відновлення не повідомив.

Варто додати, що за повідомлення Енергоатому, до енергосистеми України достроково підключили енергоблок потужністю 1000 МВт, тому очікується менше відключень. Зазначається, що це трохи менше, ніж увесь обсяг імпорту електроенергії до України.

До слова, мешканцям Києва доведеться викласти до 30 грн/кВт електроенергії за умови використання альтернативних джерел живлення у багатоповерхових будинках.

Нагадаємо, мешканці багатоповерхівок, які живуть вище дев’ятого поверху, взимку можуть зіткнутися із проблемою подачі тепла.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *