Зарплата в Україні: які зміни чекають на оплату праці протягом 12 місяців

Згідно із прогнозом підприємств України найближчим роком передбачається зростання зарплат, проте їхні сподівання щодо цього послабилися. Про це повідомляє Нацбанк у звіті “Ділові очікування підприємств України” за ІІ квартал поточного року.

Що буде з оплатою праці протягом наступних 12 місяців?

Опитування демонструє, що очікувані темпи зростання витрат на зарплати працівникам є повільнішими – якщо у I першому кварталі цього року було 62,6% відповідей, то у II кварталі – 54,8%. Найвищі очікування фіксуються у підприємствах сільського господарства.

Зросли негативні оцінки респондентів щодо зміни кількості працівників протягом наступного року – наразі це мінус 10,7%, в той час, як у першому кварталі він становив 6,3%. У звіті зазначається, що негативні очікування висловили підприємства усіх видів економічної діяльності.

Варто нагадати, що згідно із останніми дослідженнями понад 80% українців вважають рівень свого доходу недостатнім, щоб назвати його гідним. Підвищити обсяг свого заробітку вдалося лише чверті громадян.

Нагадаємо, мешканцям Києва доведеться викласти до 30 грн/кВт електроенергії за умови використання альтернативних джерел живлення у багатоповерхових будинках.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *