Демографічна ситуація катастрофічна: яким буде населення України через 10 років

Демографічна ситуація в Україні складна і про минулі 52 млн жителів країни у кордонах 1991 року вже не може бути й мови. Відповідну заяву зробила Елла Лібанова, директорка інституту демографії та соціальних досліджень, пише rbc.ua.

Скільки людей житиме в Україні через 10 років?

За словами Лібанової, у 2033 році в Україні в кордонах 1991 року буде проживати максимум 35 млн осіб. Вона назвала цей прогноз “найбільш оптимістичним”, і додала, що про 52 млн українців треба забути.

Експертка зазначила, що озвучена нею цифра можлива за умови повернення додому всіх мігрантів, а також залучення мігрантів з інших країн – навіть в цьому випадку відбуватиметься скорочення населення України.

Лібанова підкреслила, що для підтримки чисельності населення на рівні 30 млн осіб необхідно кожного року залучати близько 300 тис. мігрантів. Таким чином, виникне питання щодо інтеграції цих людей в суспільство України.

Нагадаємо, найближчими днями українців і надалі мучитиме спека, що може обернутися серйозними проблемами зі здоров’ям. Ми розповіли про те, як вберегти себе та своїх близьких.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *