Скільки українців вважають, що час для переговорів з РФ настав: результати опитування

44% українців вважають, що час для початку переговорів з Росією настав. Про це йдеться у результатах соціологічного дослідження, яке провів Центр Разумкова на замовлення видання ZN.

Українці розповіли, що думають про переговори з РФ

Згідно з результатами дослідження, 44% опитаних, що час для старту офіційних мирних переговорів між двома країнами настав. 35% респондентів висловили протилежну думку, а 21% з усіх опитаних з цього питання не визначився.

Автори зазначають, що важливим є врахування регіонального зрізу – 49% жителів центральної частини країни спокійно віднесуться до початку переговорів. Що стосується противників початку офіційного діалогу між Україною та Росією, то найбільша їх кількість на Заході країни.

При цьому саме жителі західних областей демонструють двоїстість – з одного боку високих очікувань від результатів закінчення війни, а з іншого боку, своєї ролі щодо втілення цих очікувань в реальність.

Жителі Сходу, який щодня потерпає від ворожих обстрілів, відносяться до початку переговорів так: 33% громадян готові до їхнього початку, а 34% – проти. 32% опитаних жителів Сходу України не визначалися з цього приводу.

Нагадаємо, середньодобові втрати російських загарбників у травні та червні поточного року убитими та пораненими зросли до 1262 та 1163 особи відповідно.

До слова, у полоні країни-агресорки перебувають близько 14 тис. цивільних українців. За словами Дмитра Лубінця, їх складніше повернути додому, аніж військових.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *