Пенсія в 15 тис. грн: українцям розповіли, якою має бути зарплата

Українці зі стажем у 35 років можуть претендувати на отримання пенсії у розмірі 15 тис. грн за умови отримання заробітної плати, яка у 3,16 разів перевищує середню. Наразі це 48778,9 грн, розповідає видання “Обозреватель”.

Якою має бути зарплата для пенсії в 15 тис. грн із 40 роками стажу?

Видання повідомляє, що особам, які мають 40 років стажу, для отримання пенсії в Україні за загальними правилами у розмірі 15 тис. грн треба отримувати зарплату у 2,76 разів більшу за середню. Наразі це 42681,6 грн.

Якими є пенсійні виплати українців?

Зазначається, що близько 2,7 млн українських пенсіонерів продовжують працювати – їхня середня зарплата складає 6 тис. грн. Загалом в Україні отримують пенсійні виплати 10,1 млн осіб, причому у більшості (2,6 млн) вони не перевищують 3 тис. грн.

1,7 млн пенсіонерів отримують від 3 до 4 тис. грн, а 1,8 млн осіб – від 4 до 5 тис. грн. Пенсії, які перевищують 10 тис. грн, отримують 1,2 млн українських пенсіонерів. 67,5 тис. пенсіонерів отримують пенсію, яка є нижчою за мінімальну (в середньому 1400 грн). Це ті особи, які не назбирали кількість стажу, необхідного для виходу на заслужений відпочинок за віком.

Нагадаємо, більшість українців розповіли, що вони не задоволені своїм теперішнім рівнем доходів. Більш ніж 40% громадян нашої країни не заробляють навіть 10 тис. грн на місяць.

До слова, наступного року вимоги до стажу для виходу українців на заслужений відпочинок зміняться. Через це деякі громадяни не зможуть вийти на пенсію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *