Аномальна спека в Україні: Мінохорони здоров’я розповіло, як захистити себе та близьких

Найближчими днями українців і надалі мучитиме спека, що може обернутися серйозними проблемами зі здоров’ям. Про те, як вберегти себе та своїх близьких, розповідає Міністерство охорони здоров’я України.

Як поводитися при тепловому ударі?

Якщо людина протягом тривалого часу знаходиться піл прямими сонячними променями або у теплому приміщенні, існує ризик теплового удару – він може виникнути в результаті перегрівання тіла та порушення теплового балансу. У випадку, якщо людина підозрює у себе або у своїх близьких тепловий удар, слід негайно телефонувати за номером 103 задля контактування із лікарем або направлення за адресою бригади екстреної медичної допомоги.

Дії при тепловому ударі:

  • перейдіть або перенесіть постраждалу особу у затінене прохолодне місце;
  • охолоджуйте постраждалого – для цього слід використовувати льодяні пакети або прохолодні вологі рушники, аби знизити температуру тіла;
  • якщо постраждала особа у свідомості, дайте їй води, але малими порціями;
  • у разі блювання людину слід покласти на бік;
  • необхідно слідкувати за станом постраждалого до прибуття медиків.

Тепловий удар може призвести до серйозних наслідків – дуже важливо розпізнавати його симптоми та вміти надати потерпілому першу допомогу.

Нагадаємо, голова правління “Укренерго” Володимир Кудрицький розповів, що відключення електроенергії залежать від постійних обстрілів, спеки та обмежених можливостей експорту. За його словами, ситуація покращиться в серпні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *