Українці розповіли, скільки заробляють на місяць: моторошні дані опитування

Більшість українців розповіли, що вони не задоволені своїм теперішнім рівнем доходів. Більш ніж 40% громадян нашої країни не заробляють навіть 10 тис. грн на місяць, йдеться у результатах дослідження Gradus.

Українці розповіли, скільки заробляють на місяць

За даними опитування, 43% респондентів заробляють на місяць менш ніж 10 тис. грн, що менше за показники минулого року на 10%. Третина українців на питання про заробітну плату відповіли, що вона варіюється у діапазоні від 10 до 20 тис. грн.

43% українців заробляють на місяць менш ніж 10 тис. грн / Фото: Gradus

Похвалитися заробітком у розмірі понад 20 тис. грн на місяць змогла лише п’ята частина опитаних громадян нашої країни. Рівень своїх доходів достатнім для гідної якості життя назвали 15% респондентів, однак водночас 56% з них не вважають його достатнім, а ще 26% відповіли, що він категорично недостатній.

Лише 2% респондентів вважають свої доходи достатніми для життя / Фото: Gradus

Варто наголосити, що 82% українців вважають свій рівень доходу недостатнім для гідного життя. Більш ніж достатніми для якісного життя назвали свої доходи лише 2% опитаних громадян. Понад половина респондентів зізналася, що їхні доходи за останній рік зменшилися.

Нагадаємо, розмір пенсії в Україні напряму залежить від стажу та заробітної плати. За умови отримання мінімалки та наявності достатньої кількості стажу (35 років) розмір пенсії не дотягне навіть до 2,5 тис. грн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *