Закриття ФОПів в Україні досягло катастрофічних масштабів: похмура статистика

За перше півріччя поточного року в нашій країні було закрито майже 92 тис. ФОПів, що перевищує минулорічні показники на 54%. Відповідні дані опубліковані у релізі YouControl.

В яких містах закрили найбільше ФОПів та компаній?

У повідомленні йдеться про те, що закриття компаній теж зросло – на 15% порівняно з 2023 роком (понад 1,5 тис. за 2024 рік). Найбільше фізичних осіб-підприємців закрилося у травні та січні – кожного місяця більш ніж 16 тис.

Лідером серед міст, у яких закрили найбільшу кількість ФОПів є Київ із показником у понад 12 тис. У Харкові припинили свою діяльність 5,3 тис. підприємців, в Одесі – 3,8 тис., у Дніпрі – 3,3 тис., у Львові – 2,8 тис. При цьому чоловіки закрили 47,7 тис. ФОПів, а жінки – 44 тис. (на 4% менше).

Найбільше ФОПів цього року закрилося у Києві / Фото: YouControl

Серед закритих ФОПів найбільше було у секторі роздрібної торгівлі (більш ніж 29 тис.), інформаційних технологій (майже 16 тис.) та інших послуг (9,7 тис.).

Варто додати, що водночас за перше півріччя 2024 року в Україні було зареєстровано майже 148,5 тис. нових ФОПів та понад 13 тис. компаній.

Нагадаємо, Міністерство соціальної політики виплатило компенсації на проживання внутрішньо переміщеним особам за червень. На це було спрямовано понад 2,9 млрд грн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *