Всім, хто живе вище 9 поверху – приготуватися: що буде з опаленням багатоповерхівок цієї зими

Мешканці багатоповерхівок, які живуть вище дев’ятого поверху, взимку можуть зіткнутися із проблемою подачі тепла. Про це попередив очільник ради української асоціації відновлюваної енергетики Станіслав Ігнатьєв, пише Comments.

В чому причина можливих проблем із теплопостачанням?

Ігнатьєв повідомив, що опалення будуть подавати, але із підійманням тепла на багатоповерхову забудову можуть виникнути проблеми. Він зазначив, що до дев’ятого поверху тиск може видати те, що дають теплостанції – як приклад, він привів Київську ТЕЦ-5, однак додав, що інші викликають питання.

За словами експерта, забезпечення належного тиску тепла в системах опалення багатоповерхівок, особливо в умовах відключень електроенергії, потребує використання додаткових генераторів. Ігнатьєв наголосив, що додаткову паніку серед населення може викликати потенційний дефіцит генераторів та палива.

Він зазначив, що на ринку за генераторами вишукалася черга на рік вперед, однак проблем можуть додати паливо-мастильні матеріали на АЗС, адже для живлення генераторів потрібен чималий об’єм палива.

Нагадаємо, голова правління “Укренерго” Володимир Кудрицький розповів, що відключення електроенергії залежать від постійних обстрілів, спеки та обмежених можливостей експорту. За його словами, ситуація покращиться в серпні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *