Затримка з виплатами для ВПО: Мінсоцполітики нарахувало гроші та дало пояснення

Міністерство соціальної політики виплатило компенсації на проживання внутрішньо переміщеним особам за червень. На це було спрямовано понад 2,9 млрд грн, йдеться у повідомленні прес-служби міністерства.

Гроші ВПО надійшли із запізненням

Мінсоцполітики повідомило, що всім, хто має право на отримання коштів, вони надійшли на банківські рахунки до кінця місяця. Зазначається, що соціальні виплати – другі за значимістю після витрат на безпеку й оборону України, кошти на які виплачуються в першу чергу. Їхнє фінансування є пріоритетнім і здійснюється за рахунок підтримки міжнародних партнерів.

Варто нагадати, що внутрішньо переміщеним особам виплачується допомога на проживання у розмірі 3000 грн для дітей та осіб з інвалідністю, і 2000 грн – для інших. Кошти мають надходити отримувачам щомісячно 15 та 28 числа.

У червні ВПО били на сполох через затримку із виплатами, що стало причиною для численних звернень внутрішніх переселенців до Мінсоцполітики. Міністерство обіцяло закрити заборгованість до кінця минулого місяця, про що тепер і повідомило.

Нагадаємо, розмір пенсії в Україні напряму залежить від стажу та заробітної плати. За умови отримання мінімалки та наявності достатньої кількості стажу (35 років) розмір пенсії не дотягне навіть до 2,5 тис. грн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *